Już po raz jedenasty Pedagodzy Uliczni Caritas Diecezji Radomskiej zorganizowali wraz z podopiecznymi wiosenny turniej „dzikich drużyn”. Pogoda dopisała, było mnóstwo pozytywnych emocji i jeszcze więcej wspaniałych goli. W turnieju wystartowało 6 drużyn z różnych dzielnic Radomia, a mianowicie: Wyspa Radom, Pogromcy Duchów, Mexyk City, Nieznana Wyspa, Fc Kłoda, Siekierki Pogoń. To młodzi fani piłki nożnej z roczników 2005 – 2008. Zwycięzcami zostali chłopcy z drużyny „Wyspa Radom” z ul. M.
Gajl, którzy sami się zorganizowali i zaprosili rówieśników do uczestnictwa w turnieju. Mimo przypadającego dziś „prima aprilis” żadna drużyna nie wróciła z pustymi rękami :).
Nagrody wręczył uczestnikom turnieju dyrektor Caritas Diecezji Radomskiej ks. Robert Kowalski oraz kierownik pedagogów ulicznych Mariusz Mędra.
Gratulujemy sukcesu podopiecznym z ul. Marii Gajl – gospodarzom turnieju na czele z pedagogiem ulicznym Beatą Chochoł, którzy byli inicjatorami tego sportowego wydarzenia.
Sponsorem nagród byli: Prezydent Miasta Radomia Pan Radosław Witkowski, Caritas Diecezji Radomskiej i anonimowi darczyńcy. Serdecznie Dziękujemy.
Do następnego, już niebawem