Centrum Nauki i Zabawy BAJKA - Aktualności

Ferie jak z Bajki 🙂

Powoli kończymy pierwszy tydzień ferii ale Centrum Nauki i Zabawy Bajka nie zwalnia tempa. Wycieczki do kina, na warsztaty, do Muzeum Elektrownia, to tylko kilka atrakcji minionego tygodnia. Turnieje sportowe, malowanie twarzy, zajęcia „Królestwo Potrzeb”, maraton filmowy dla młodzieży, konkursy plastyczne czy kulinarne. W Bajce w tym tygodniu nie zamykały się drzwi 🙂 W naszych wycieczkach uczestniczy blisko 30 dzieci i młodzieży, zaś podczas zajęć na miejscu przecieraliśmy oczy ze zdumienia – ponad 50 dzieci i młodzieży to totalny rekord 🙂 Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Bajka ma drzwi otwarte dla każdego. Dzieci z osiedla i okolic chętnie uczestniczą w bezpłatnych zajęciach organizowanych przez jednostkę. Naszym celem jest to aby dzieci znalazły tu drugi dom. Jest wesoło, bezpiecznie, ciekawie i głośno. Ten czas wolny to dla naszych pedagogów świetny moment na naukę przez zabawę, a
młodzi jeszcze plastyczni ludzie chętnie uczestniczą w różnego rodzaju zajęciach. Bardzo nas to cieszy, bo tutaj czeka ich wiele atrakcji ale też ciepły obiad czy pyszny podwieczorek. Dziękujemy i rozpoczynamy kolejny aktywny tydzień 🙂

Bajka powitała nowy rok szkolny

Wakacyjny letni czas dobiegł końca. Podopieczni Centrum Nauki i Zabawy Bajka pożegnali ten wspaniały wesoły i aktywny czas. W tym okresie nie tylko mogliśmy nawiązywać nowe kontakty, wspierać się, spotykać na rozmowach czy grach, ale też uczestniczyliśmy w różnych warsztatach w MammaLeo, zwiedzaliśmy zakątki naszego miasta, kilkukrotnie odwiedziliśmy kino Helios, Sky Jump Park Trampolin, Centrum Sztuki Współczesnej „Elektrownia” było aktywnie, zdrowo, wesoło i tłoczno 🙂 byle do wakacji 🙂

Żółty talerzyk

Pod patronatem akcji “Żółty talerz”…dziś rano były parówki w cieście francuskim z serem żółtym…po południu zaś zapach pizzy ściągał głodnych uczniaków..

Nabór 2016/2017

Centrum Nauki Zabawy “Bajka” ogłasza nabór na darmowe zajęcia pozalekcyjne w roku szkolnym 2016/2017.

Przyjmujemy zapisy na zajęcia :

• świetlicowe (zajęcia wspomagające naukę w szkole),
  • plastyczne,
  • przedszkolne,
  • kulinarne,
  • taneczno – ruchowe,
  • zajęcia z psychologiem

Placówka czynna jest od poniedziałku do piątku już od godziny 8.00 do godziny 16.00. W dobie przepełnionych świetlic szkolnych my oferujemy kameralną i indywidualną opiekę nad Waszymi dziećmi oraz bezpłatny posiłek.